Skapa din egen Foto tavla hos Canvas-tavlor.nu

Skapa en egen fotocanvas

  • Högsta kvalitet till ett lågt pris
  • Redan uppspänd på kilram
  • Snabba leveranser

Så här skapar du en egen canvastavla

  1. Ladda upp ditt foto
  2. Välj passande format
  3. Beställ din canvastavla
  4. Orderhantering samma dag
Starta här

Om fotocanvas

Vad är egentligen en fotocanvas? Jo, en fotocanvas är ett foto som är tryckt på en speciell typ av väv som kallas canvas, eller kanvas på svenska.

Nu för tiden är en canvastavla ett konstverk som pryder i princip varje hem, och inte sällan ett egen taget foto som bildar en egen fotocanvas. De som ännu inte har någon fotocanvas hemma rekommenderar jag starkt att de skaffar det, för det finns inget vackrare än ett egen taget foto tryckt på canvas, kanske ett foto av sina barn, föräldrar eller kanske en vacker plats som är högst personlig. Det är just personligheten i fotocanvasen som gör den så populär och framförallt unik. Du kommer inte hitta en lika dan fotocanvas i någon annans hem om det är du själv som tagit bilden.

Har du kanske bestämt dig för att skapa en egen fotocanvas? I så fall finns där mängder av tjänster på nätet som hjälper dig med detta, det är nämligen inte enkelt att själv skapa denna typ av canvastavla utan det kräver vissa verktyg, exempelvis en mycket dyr skrivare.

Här på canvas-tavlor.nu har vi flera års erfarenhet inom just canvastryck och är hela tiden på tårna när ny teknik presenteras. Vi har även ett väldigt enkelt gränssnitt på webbplatsen vilket gör att alla med minsta datavana kan skapa sin egen fotocanvas med bara ett par enstaka klick.

Fotocanvas på väggen

För att du ska kunna hänga upp din fotocanvas på väggen så räcker det tyvärr inte med att enbart skriva ut ditt foto på canvasduk, den måste även spännas upp på en ram, en så kallas kilram, vilket är en typ av träram som finns i alla tänkbara mått och format.

Denna kilram gör att din fotocanvas blir mer stabil och du har då något att spika upp din fotocanvas i. Man vill ju inte spika igenom canvasduken.

Kilramarna som de kallas finns i alla tänkbara format, så även canvasdukarna. Detta för att du ska kunna skapa en fotocanvas som passar just dig, din bild, och ditt hem. Vill du se vilka format som canvas-tavlor.nu erbjuder så bör du kolla in deras webbplats där alla format och priser listas i en enkel tabell.

Olika typer av fotocanvas

Det är inte bara olika format som du kan välja på när du skapar din fotocanvas, du kan även välja på en mängd olika effekter, där några av dem är ett krav. De frivilliga effekterna handlar om utseendet på ditt foto. Om du exempelvis vill lägga på en svart/vit effekt, eller kanske en sepia ton på bilden. De effekter som är ett krav handlar om fotocanvasens sidor. Din fotocanvas skrivs ut aningen större för att den ska kunna vikas runt kilramen och därför måste du välja hur denna förlängning av canvastavlan ska se ut. De populäraste valen är att spegla bilden, att dra ut den eller att välja en färg på kanterna så som vit eller kanske svart, ja valet är ditt, och olika val passar ofta olika motiv.

En annan typ av format för din fotocanvas som kommit på senare tid är att dela upp fotot i 2 eller kanske 3 delar. Det vill säga, det skapas 3 olika canvastavlor av ett och samma foto där varje fotocanvas består av en del av fotot. Placerar man sedan dessa tre canvastyck bredvid varandra så blir det en väldigt snygg effekt av det hela. Även denna funktion finns inom kort tillgänglig hos canvas-tavlor.nu.

Vilka bilder kan man använda till sin fotocanvas?

Frågan många ställer sig är vilka foton man kan tänkas använda till sin fotocanvas? Svaret är enkelt. Du kan i princip använda vilket foto som helst, skillnaden är dock att upplösningen avgör exakt hur stor din fotocanvas kan bli. Detta visar verktyget åt dig när du laddat upp din bild.

Man kan säga att stora bilder med systemkamera kan du trycka i princip hur stor so helst, eller så stort som tjänsten tillåter. Begränsningarna finns på bilder tagna med mobiltelefon för att upplösningen på dessa kan variera kraftigt. Många nya mobiltelefoner har dock så pass bra upplösning att du lätt kan trycka en fotocanvas på storlekar över en meter.

Många vill även välja foton från exempelvis Facebook eller Instagram att trycka fotocanvas av. Detta är fullt möjligt, men bäst är att då hitt original bilden, har man inte denna så begränsas storleken då dessa bilder ofta är komprimerade. Men de testar som jag har utfört visar att dessa bilder som de är, går att trycka upp till i alla fall 50 x 50 centimeter vilket är en helt okej fotocanvas.

Lycka till nu med ditt skapande av fotocanvas och hoppas du blir nöjd med din skapelse.

Din webbläsare har inte stöd för de funktioner som krävs på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att använda Google Chrome. Andra webbläsare som bör fungera är Internet Explorer 10 och uppåt, FireFox 9 och uppåt samt Safari 5 och uppåt!